مقالات مرتبط با نمای ساختمان

مقالات آلوسوئیس باند

ژورنال و مقالات برتر هلدینگ آلوسوئیس باند

1401/03/01 : تاریخ مطلب طراحی و اجرای مدرن نمای بیمارستان


طراحی و اجرای مدرن نمای بیمارستان
 

دیزاین و طراحی نمای بیمارستان و انواع مراکز درمانی باید از فناوری‌های روز به‌گونه‌ای الگوبرداری نماید که به مراجعین، حضور در مکانی مدرن و متجدد را القا کند. ازاین‌رو ساخت آن دارای ظرافت‌های ویژه‌تری به نسبت ساختمان‌های مسکونی، تجاری و … است. بیماران اغلب با نگرانی‌های خاص خود به واحدهای درمانی مراجعه می‌کنند که در نگاه اول این فقط نمای بیمارستان است که اطمینان خاطر را برای آنها حاصل نموده و از اضطراب و نگرانی آنها به علت حضور در مکانی امن، پاکیزه و دارای ضوابط بهداشتی تا حد زیادی می‌کاهد. کادر درمانی نیز به همان نسبت از حضور در بیمارستانی که به المان‌های زیبایی، تناسب و استاندارد آراسته باشد، احساس خوشایندتری دارند و از فعالیت در یک بیمارستان کاربردی، با چشم‌انداز زیبا و طراحی کارآمد، احساس رضایت بیشتری می‌کنند.

 

 

نکات مهم در زمان طراحی نمای بیمارستان

به‌راستی با دیدن یک بیمارستان با نمایی مجلل، کمتر کسی است که به تجهیزات مدرن، کادر درمانی متبحر، نتیجه بخشی درمان و …، در آن مرکز پزشکی شک کند. ازاین‌رو بیشتر مراکز درمانی سعی می‌کنند، به‌منظور معرفی خدمات و نمایش توانایی پرسنل خود تا حد امکان بر روی نما و ویژگی‌های آن‌که نمودی از فضای داخلی ساختمان باشد، تمرکز نمایند و به جنبه‌های مختلف آن بپردازند. در ادامه به نکات مهم در طراحی نمای بیمارستان پرداخته و معیارهای ایجاد یک نمای گیرا، جذاب و کاربردی را باهم مرور می‌کنیم.

 

نورپردازی مناسب:

اگرچه یک نورپردازی که چشم‌ها را به سمت خود خیره نماید، در یک بیمارستان که مسلماً تعداد مراجعین در شب‌ها به‌اندازه ساعات روز است، بسیار اهمیت دارد، اما باید در نظر داشت که در طراحی نمای بیمارستان طراح نباید چنان در عناصر نورپردازی زیاده‌روی کند که هویت اصلی نما از پس‌نور گم و ناپیدا شود.

 

ایجاد جنبه بصری با ارزش:

یک طراح حرفه‌ای می‌تواند طراحی نمای بیمارستان را به‌گونه‌ای طرح‌ریزی نماید که از سکون، کسالت و دل‌زدگی طبیعی چنین فضاهایی کاسته شده و در مقابل پویایی، نشاط و سرزندگی ثمره المان‌های تصویری به‌کاررفته شده باشد. در این میان انواع بازشوها، متریال‌ها و … در ایجاد یک چهره بصری ایده‌اال کمک بزرگی هستند.

 

کاهش یکنواختی در کنار ایجاد خوانایی:

یک بیمارستان باید از همان نگاه اول بازگوکنندۀ شاکله اصلی خود به بیننده باشد و شلوغی طرح خوانایی نما را از آن صلب نکند. ایجاد طرح‌هایی چشم‌نواز و درعین‌حال ساده و با بافتی متقارن، هنری است که فقط از عهده دیزاینرهای حرفه‌ای و مهندسان طراح کار بلد و آشنا به عرصه نماسازی برمی‌آید.

 

 

انواع متریال های مناسب در طراحی نمای بیمارستان

در حال حاضر متریال‌های مدرنی وارد صنعت نماسازی ایران شده‌اند که توانسته‌اند در مصاف با ساختمان‌های مختلف و شرایط خاص هر یک به‌خوبی عمل نمایند و نقاط ضعف مواد اولیه گذشته را مرتفع ساخته و باقابلیت‌هایی فوق‌العاده و ساختاری نو چالش‌های سازندگان نما را مرتفع نمایند. در این میان در طراحی نمای بیمارستان با حساسیت‌های بیشتر باید موردتوجه اکید قرار گیرد تا متریالی ارزنده‌تر برای آن گزینش شود.

نمای بیمارستان با ورق کامپوزیت:

نمای کامپوزیت به علت اینکه درواقع تلفیقی از فناوری روز و روش‌های سنتی قدیمی است، به‌عنوان یکی از پرکاربردترین مصالح برای نمای بیمارستان شناخته‌شده است ورق کامپوزیت به علت عدم جذب گردوغبار و خاصیت ضد رطوبت این عنصر هر آنچه، بیمارستان‌ها نیاز به پاکیزگی و بهداشت دارند را یکجا تقدیم می‌کند.

از طرفی استحکام بالا، عایق صوتی، مقاومت در برابر آتش، زلزله و مواد اسیدی و قلیایی سبب شده، امنیت کامل را در کنار این متریال بتوان برای محیط‌های بیمارستانی جاری نمود و آرامش را تقدیم بیماران و کادر درمانی کرد.

نمای بیمارستان ترموود:

چوب‌های معمولی توسط نرم‌افزارهای پیشرفته و در کوره‌هایی با دمای بسیار بالا و دارای شرایط خاص به ترمووود یا ترمو چوب تبدیل می‌شود ازاین‌رو ترموود را نوعی چوب فرآوری شده می‌دانند که در برابر تمامی عواملی چون گرما، بارندگی، آفتاب، افت دما و … مقاوم بوده، ازاین‌رو بهترین انتخاب برای  طراحی نمای بیمارستان و فضاهای باز چون آلاچیق، ویلا، پرگولا و … است.

نمای بیمارستان لمینیت:

ورق‌های لمینت از لایه‌های متعدد که تحت دما و فشار زیاد متراکم و یکپارچه‌شده تشکیل می‌شود. بدین ترتیب از این متریال در ساخت نماهای داخلی و پوشش خارجی به‌کرات استفاده می‌شود و به خاطر زیبایی، ابعاد و اندازه‌های متنوع در نماسازی‌های ساختمان‌های بیمارستانی نیز موردتوجه فراوان است.

نمای بیمارستان کرتین وال:

کم نیستند بیمارستان‌هایی در سطح جهان که با نمای کرتین وال به شهرت رسیده‌اند. پوشش مراکز درمانی با سازه خود ایستای کرتین وال به علت سبکی، تهویه عالی، زیبایی خاص و درنهایت برطرف شدن مشکلات هوابندی و آب‌بندی، محبوبیت بالایی دارد، ازاین‌جهت به یکی از برترین متریال‌های مورداستفاده در نمای بیمارستان تبدیل‌شده است.





   نظرات :  

 


از طریق فرم زیر نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را برای ما ارسال نمائید.

ساعت و تاریخ :

15:21- 1403/9/3